Som onsdagslyxad.

Å här sitter jag i min soffa me ett glas rött å bara doftar lite på mig själv. Ja alltså, det är tydligen sånt man gör på en helt vanlig onsdag när man fått en lyxig spabehandling som innebär att man blir inpackad i chokladmousse å som följs av att man doftar så gott att man nästan vill äta upp sig själv. Det bästa jag kunde komma på i det läget va helt enkelt att hälla upp ett glas vin å ge mig själv en kväll i soffan, fast jag egentligen inte alls har tid med det, men för att det känns så förbannat nödvändigt.

Som att sko sig.

Det va en kille som för två veckor sen sa till mig att det krävs hundra par skor innan man kan räkna det som ett beroende, vilket jag naturligtvis tolkade som att jag i princip uppmanades att köpa ca 49 par till.
Jag vet vad ni tänker, vilken kille!Förra veckan köpte jag tre par - förvisso var ett par av dem ridskor, men ändå - å jag antar att det bästa med hösten är just att man ju faktiskt måste köpa nya skor. Säkert minst åtta par eller så tror jag.

Som intefanvetjaghurminhjärnafungerar.

Det finns stunder då man verkligen önskar sig en tillräckligt bra anledning att ta på en skitstor cowboyhatt å skrika yiihaaaa. Å då menar jag inte som att samtidigt låta som en dålig Maggio-kopia, utan bara av ren lycka, för att man kan. Å för att en skitstor cowboyhatt känns ganska otippat i lyckosammanhang.
Sen finns det andra stunder när man nog behöver sluta hoppas att det är små trummisar som står å övar utanför fönstret, å inse att det fortfarande bara regnar sådär mycket så att det enligt alla regler om nästan allting borde betyda att vattnet tar slut lagom till oktober då det egentligen borde komma.
Det kan oxå va så att det finns stunder när man bara bör stänga av hjärnan å sova. Lämpligen kommer de där stunderna i ovan nämnd ordning.
Gonatt världen.

Som värmesökande.

Det här med att jag är mer gjord för värme å egentligen borde bo i nåt sydligare land, kan vi prata om det en stund tack?
Även om jag i väldigt korta perioder - tillexempel om man sitter ihopkurad i en soffa omgiven av en eller flera människor man tycker om, äter choklad å dricker te eller vin i skenet av massa värmeljus - kan tycka att hösten är lite mysig ändå så föredrar jag sol å värme vilken dag i veckan som helst. 
Man skulle kunna säga att jag är lite rädd för den tid som nu kommer, alltså den här kallare, mörkare, långa perioden då folk tenderar att gömma sig i sina hem å de redan korta dagarna blir ännu kortare å innan man vet ordet av så är det jul å efter det är den fortfarande en evighet av meningslös kyla kvar. Då när man har en massa skor som bara står där å är ledsna i garderoben för att de inte är gjorda för varken två meter snö eller gråbrunt slask. Den som är raka motsatsen till blomstertiden som nyligen gick. Den tiden.

Ju mer jag tänker på det, desto säkrare blir jag på att jag borde bo i tillexempel Italien. Fast nu gör jag ju inte det, så jag kanske måste hitta på lite andra sätt att få värme, å som jag ser det finns det två aktuella varianter som söks. Jag satsar mina pengar på att en utlandsresa - som inte lär hända den här sidan nyår - ändå kommer först.

Som en måndagsmorgon.

När man vaknat på en måndag efter för få timmars sömn, lyckats hinna iväg och lämnat dottern vid bussen - vi sladdade in på stationen precis när bussen skulle gå, upptäckte att det inte fanns tillräckligt med pengar på busskortet så va tvungen att hämta plånboken i bilen för att fylla på det vilket försenade bussen med en minut, bröt en nagel i allt stök å hoppades att chauffören inte skulle se att det är jag som syns på framsidan av den reseguide som låg framför näsan på honom, alltmedan jag höll på att spricka av stolthet över dottern som gick med på att åka buss själv fast hon tycker det är läskigt  - å landat på kontoret en timme tidigare än vanligt, då är det lixom lite extra gott med en stor mugg kaffe.

Som ett litet snack bara.

"Är det så himla mycket begärt att träffa en man som älskar mig så mycket att han inte kan slita ögonen, eller för den delen händerna, från mig?"
Nej fina du, det är inte för mycket begärt.
"Är det så himla mycket begärt att han nån gång överraskar mig med något som gör mig glad, å som bevisar att han faktiskt lyssnat på vad jag har sagt?"
Nej fina du, inte heller det är för mycket begärt.
"Är det så himla mycket begärt att faktiskt fälla ner toaringen efter sig?"
Fina du, det är fortfarande en man vi pratar om va?
Det kan vara för mycket begärt om mannen i fråga ska vara helt perfekt, utan en endaste skavank för någon att finna, kan det vara för mycket. Men om han har fel å brister som går att leva med, å om han älskar dig så mycket att han inte kan slita ögonen, eller för den delen händerna, från dig, om han kommer ihåg saker du säger för att han är genuint intresserad så kanske det inte spelar nån roll om toaringen glöms bort ibland, eller om han råkat födas blond fast du alltid tidigare föredragit mörkhåriga män å därför tror att det är så du vill ha det.
Faktum är att det räcker gott å väl om han är perfekt för att komplettera dina fel å brister å att ni på nåt sätt förstår att livet utan varandra vore lite tråkigare å att det fan aldrig funkar som i tandkrämsreklamen ändå.
Simpelt va?

Som galen kärlek.

Vet inte om det är ni eller jag som behöver en påminnelse, men på nåt sätt känns den ändå nödvändig.
_

Som ett vinnande leende.

It´s the way you make me laugh when I don´t even want to smile..

När man rannsakar sig själv kan det ibland vara så att man kommer till vissa insikter som inte nödvändigtvis är så bekväma eller önskade, men oftast ganska sanna. Kanske att man är mer ytlig än man vill vara, eller ens vill erkänna. Kanske anar man att det där som ska bli så bra troligen aldrig kommer att bli det, eftersom att det ju faktiskt redan borde blivit det om det fanns en sån mening. Kanske måste man helt enkelt bara bestämma sig för vad som är det viktigaste om man tvunget måste välja.
Om jag hade pratat om skor skulle förklaringen vara enkel: Jag går gärna i skitsnygga skor me hög klack, men jag orkar inte det hur länge som helst eftersom de tenderar att trycka och skava, vara svåra å ibland göra riktigt ont. Om vi snackar en vandring som handlar om livet är det ändå viktigare med bekväma skor som inte ger skavsår, utan som låter dig vandra på mil efter mil, även om det verkar tråkigt vid första anblicken.
Ni vet?

När allt kommer omkring handlar det ju inte bara om vad som får dig att le, utan om vad som får dig att behålla ditt leende.

Som uppåttjack typ.

Ni vet när man sitter där i sin soffa - belåten över att det är fredag, framförallt för att man inte hade orkat med det practical joke som man anser att väckarklockan är varje morgon när den ringer eftersom man fortfarande inte har vett nog att somna i tid på kvällarna - i ett par för stora mysbyxor å med ett glas finvin i handen. Kanske har man precis kommit hem från en tillställning som visade sig bli lillasysters förlovningsfest å kanske känner man sig lite lite ensam ändå eftersom alla de vuxna småsyskonen hade sina respektive precis intill.
Ungefär då är just nu för mig skulle man kunna säga.
Då kan det vara så att man helt oförberett blir nästintill bombad med kärlek från alla olika håll, utan att man ens har bett om det eller att nån är i närheten, vilket är det finfina med vänner på distans som ändå finns där å är alldeles ljuvliga.
Inom en timme har jag varit saknad från semester på andra sidan havet och av gamla klasskompisar i Göteborg, blivit inbjuden till dop i Sthlm av människor jag inte ens kände för bara några månader sen men som blivit en del av nåt stort, blivit kallad bedårande, söt å charmig.. Jag har helt enkelt kunnat knarka vackra ord som underbara människor har överöst mig med. Bara sådär.
I ett sånt läge är det ganska lätt att luta sig tillbaka, sippa lite mer vin å må bra. Glöm sås-sås, bilreparation å tillfälliga självömkningsdippar.
Denna dagen - ett liv. Å vilket liv sen.

Som begynnande stelhet.

Nu kommer den krypande...
Jag kan möjligen ha förhastat mig lite i morse när jag hoppade ur sängen å konstaterade att jag sluppit träningsvärken.
Eller ja, jag kan ha förhastat mig ganska mycket.
Som från knäna till revbenen ungefär.

.,


Som hästlycka å spagettiben.

När benen är som spagetti å man får hjälpa till att flytta dem med händerna för att kunna byta mellan pedalerna i bilen. Den känslan. 
Just det, jag var alltså inte häftigast i stan ikväll, efter en timme på hästryggen. Men jäklar i min lilla låda va kul det var! Doften, ljuden, känslan, det var som att förflytta sig bakåt i tiden samtidigt som man bara stannade den helt. Möjligen kan jag behöva hjälp upp ur sängen imorn, å möjligen kommer jag att gå ganska så onaturligt de närmsta dagarna, men jag längtar ändå nåt vansinnigt mycket till nästa vecka.
Det där med att man måste upp i sadeln igen har aldrig varit mer sant. På riktigt.

Som hoppla!

Jag å fina P fnissade  - av lycka lika mycke som nervositet - när vi igår kväll satt å pratade om första ridlektionen. Nervositeten ligger inte i själva ridningen, nej snarare i att vara de där nya hästtjejerna, de som inte riktigt kan stallet än. Japp, så fåniga är vi, våra 30+ år till trots. Visserligen va P oxå lite nervös över att inte ens komma upp på hästryggen, å när vi började inse hur mör man är efter en timmes ridande blev vi dessutom lite rädda för att benmusklerna inte skulle klara av att ta emot oss när vi hoppar av.
Sen bestämde vi oss för att helt enkelt ta ett litet steg i taget. Och att strecha ordentligt efteråt. Hoppla!


.

“After a while, you just want to be with the one that makes you laugh.”

Som en hästtjej.

När jag var yngre hade jag en egen häst, med brun päls å lång svart man. Hon hoppade över hinder som var lika höga som jag, hon stegrade sig på kommando å hon sprang snabbare än vinden. Skogsutflykter, simturer, tävlingar, ridläger, kapplöpningar.. Vi var förmodligen lite galna, eller helt enkelt alldeles för unga för att förstå bättre, men vissa av de där äventyren vi utsatte oss för med våra hästar ska vi nog vara tacksamma att vi ens överlevde. Men vi hade kul!

Om man aldrig har varit den som flygit fram i galopp över ängar å genom skog, eller borrat in ansiktet i den tjocka pälsen bara för att känna den där speciella doften - en känsla av glädje blandat med lugn å förståelse - som gör att allt annat glöms bort och det enda som finns är där och då, ja då kan det kanske vara lite svårt att förstå den glädje jag nu känner.
Jag ska nämligen börja rida igen! Efter otaliga år ska jag återigen få känna den där magiska känslan av frihet  - till en början blandad med den sjukaste träningsvärk i låren man kan tänka sig - å den underbara doften av häst.  

Som hjärtskärande.

Det finns stunder i ens mammaliv när man bara vill dö lite för att det känns som att hjärtat slits ut ur bröstet och klipps sönder med nagelsax. Som när man ser hur dottern sätter sig i bilen å åker iväg - storgråtande för att hon hellre vill stanna - å hela hennes väsen just då ger mig ont överallt för att jag inte kan låta henne vara kvar hos mig. Å för att hon aldrig har valt det själv.

Som att återhämta sig.

Båten var superläcker, himlen blå, solen alldeles närvarande, människorna vackra å glada, maten suverän, klänningen prickig, klackarna höga, å stämningen på topp. Allt det där innebar att festen för min del varade i arton timmar.Det var något om hur delfiner parar sig som gav upphov till ett internskämt å en konstig dans. Det var nåt annat som fick mig att överväga att hoppa på båten till Danmark klockan sju på morgonen innan förnuftet sa åt mig att sova istället. Det var skratt å ett konstaterande över hur man kan hitta människor som man direkt får ett eget språk med.
Jo, det där bröllopet blev en fantastisk historia som lixom hängde kvar några dagar. Man kan väl säga att sömnen inte kommit ikapp riktigt än, även om hjärnan börjat fungera någorlunda normalt idag.
Ibland blir det helt enkelt inte alltid som man trott, utan bättre ändå.


Som The Loveboat.

Imorgon ska jag mönstra på ett stort segelfartyg - den korrekta benämningen är tydligen bramsegelskonare, men är man inte båtnörd så kan man inte sånt, å därför säger jag segelfartyg - för att under ett dygn fira att två av de mest underbara människor man kan tänka sig ska få samma efternamn. Hela tillställningen, inklusive frukost dagen efter, är på båten å bortsett från vädersituationen å det faktum att jag har aningen känsligt balanssinne å därmed tenderar att bli sjösjuk, känns det som ett alldeles perfekt upplägg. Omgiven av hav, kobbar å västkustluft kan man ju inte va annat än lycklig.

För övrigt är båten hemmahörande i hamnen på Tjörn, å det känns som att allt i mitt liv då och då krockar i de mest oanade tillfälligheter.


Som att vända på det.

Jag letade efter citat om livet, eller kärlek, eller nåt annat bra som kan va värt att uppmärksamma å kanske bli lite tröstad av, eller påmind om. Ni vet, sånt som folk gärna skriver, typ "livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns" å såntdär, fast lite mer i en käftsmällsvariant.
Jag vet ju att livet pågår just nu, att det är bättre att älska å mista än att inte älska alls, å att vänner är såna som vet allt men ändå finns kvar.
Jag ville hitta nåt mer. Nåt bättre.
Sen hittade jag något annat:Å ja, varför inte?
Ibland orkar man ju lixom inte va så jävla korrekt.

Som att packa lätt.

Jag skulle ju packa den där helgväskan, den som ska få följa med till västkusten. Å jag längtar massor efter helgens härligheter - bröllopsyra, lillebrorkramar å kaffepaus i en skivstudio - det gör jag verkligen, men jag kan ändå inte bli klar.
Istället sjunger jag med i min spotifylista som är fylld med låtar som betyder nåt för mig, å fastnar lite då å då vid ett minne. Å så provar jag klänningen. Igen.
Tydligen har jag nån liten omöjlig spärr som innebär att jag kan plocka fram kläder å grejer, prova skor å fylla hela sängen me pinaler att välja bland. Men att packa ner det i väskan å bli helt klar? Nej. Varje gång är det precis samma sak, vilket innebär att klockan blir nånstans mitt i natten när jag väl gör det å jag därmed kan förvåna mig själv när jag väl ska ha de kläderna jag packat eftersom tröttman kanske inte alltid låter mig tänka klart.
Jag borde vara ett proffs på att packa, så som jag flänger fram å tillbaka, men det verkar snarare som att varje packning tar längre tid än den förra. Kanske för att jag har lärt mig att det oftast löser sig ändå. Eller är det för att sångerna på den där listan blir fler å fler.

Som ett sommarminne i tryggt förvar.

Det var en såndär perfekt sommarkväll när man egentligen inte kunde önskat så mycket mer av livet.
Allt var så som det borde va, åtminstone precis just där å då. Det var glada människor, musik, lägereld och en drömmares fantasi samlat i en strandfest som fortsatte hela natten. Om perfektion skulle beskrivas med en bild skulle det vara ungefär såhär, å ändå gör det inte situationen fullkomligt rättvis.
_
´
När man sitter i soffan, med nåt slags höstmörker å tillhörande åskväder utanför fönstret, kan man behöva knarka lite sommarbilder, för att lixom påminna sig om att det finns vackrare stunder å att solen trots allt går upp imorn oxå. Så jag gör det.
_
_
_
_
`
.. Å när solen steg upp ur havet ramlade vi hem, och inget skulle nånsin bli riktigt som förut igen.

Som ett mantra.

Det finns en mening med allt som händer. Det finns en mening med allt som händer. Det finns en mening med allt som händer. Det finns en mening med allt som händer. Det finns en mening med allt som händer.
För ibland måste man lixom bara låtsas, även om man inte är helt säker på att det verkligen är så.

Som uppbokad.

Göteborg - Växjö - Helsingborg - Göteborg - Växjö - Malmö - Öland - Stockholm. Sådär ser mina helgplaner för de närmsta två månaderna ut ungefär. Däremellan ska jag - bortsett från att jobba, vilket såklart tar större delen av min vardagstid å energi - hinna fira födelsedag och en massa annat som kräver viss planering å engagemang. Missförstå mig rätt, jag älskar när det händer saker, jag har bara lite svårt att hinna med mig själv ibland. Å jag vill så mycket!
Har alla det såhär? Så att man ibland måste planera de "lediga" minuterna man har varje dygn för att ens hinna köpa mjölk, eller klippa tånaglarna för den delen. Det tar ju lixom aldrig slut; hemmet, bilen (tvättas, lagas, besiktigas), träning, mat (som tydligen både måste handlas å ätas), möten, skor som ska lämnas på lagning, dotter som ska hämtas å lämnas från träning eller skola, presenter att fixa, tågresor att boka (=förseningar att räkna med), apoteket å systemet som gärna får utöka sina öppettider, vänner att träffa, mamma att ringa, räkningar att betala, fester, jobbresor å tandläkarbesök. Det ska dessutom handlas regnkläder, höstskor å bröllopsklänning, tvättas kläder och följas med på skolträffar av olika slag... Som sagt, det tar aldrig slut.

Nu ska jag ge dig som har en sambo/ fru/ man en tanke: Ni är två! Förvisso vet jag inte många hem där det inte tjatas lite om vad som måste göras, men det finns åtminstone nån att tjata på om det, nån som delar ansvaret för att det blir gjort. Eller nån man åtminstone kan skylla på om det missas. 
När man är själv så är man själv. Man har iofs friheten att dra iväg över helgen utan att lämna någon kvar, men å andra sidan är det just det - man saknas inte hemma och allt ser likadant ut när man kommer tillbaka som när man lämnade det. Pusslet är mitt och bara mitt.

Men alltså, jag ska andas havsluft var å varannan helg framöver, och det är tillräckligt - och fullkomligt nödvändigt - för att orka pussla lite till.

Som ett mindre lyckat intryck?

Ni vet när man så gärna vill verka härlig å intressant å möjligen lite oemotståndlig, men eftersom man så gärna vill just det snarare verkar tvärtom, å över telefon kan det tendera att bli ännu värre då man inte ens kan le å på så sätt försöka rädda upp det hela lite, utan istället bara verkar lite dum i huvudet. Ni vet ett sånt tillfälle?
Det kan möjligen va precis ett sånt jag hade förut.

Som att veta vad som väntar.


Som tröttma å planeringskaos.

Jag är lite osäker på hur jag tänkte när jag packade träningsväskan i morse, men att jag skulle ha nån slags ork kvar med fem timmars sömn som backning - särskilt med tanke på den helg som varit - följt av över tolv timmars jobb, va ju faktiskt högst osannorlikt. Hade jag inte varit så trött hade jag säkert kommit på det tidigare.
Det har alltså varit en extremt lång dag och min hjärna skulle lätt kunna få potatismos att framstå som en högre utvecklad intelligens.
Det känns som att jag mest använder min tid åt att planera å organisera, boka möten å jobbträffar å resor på alla möjliga håll, planera kortsiktigt å långsiktigt åt både mig själv å andra. Jag storasystrar genom att trixa ihop en Lisebergshelg me minsta syskonen, styra upp gemensamt födelsedagskalas me mellanlillasyster å att meddela min brors laktosintollerans inför bröllopet vi ska till (nej, han hade garanterat inte kommit ihåg det själv och bruden va för övrigt redan lite trött på hans bristfälliga information).
Jag önskar så att dygnet hade fler timmar, å just nu önskar jag att jag kunde använda dem alla till att sova.

Som en god (?) morgon.

Jag tänkte somnat tidigt igår och hade ju alla förutsättningar att lyckas med just det. Istället låg jag å snurrade runt i min säng till långt efter midnatt, vilket innebar färre sovtimmar än mina redan normalt minimerade. Med tröttsvullna ögon å vetskap om en tolvtimmars jobbdag framför mig lyckades jag på nåt sätt ändå komma upp å iväg. Förresten har oktober flyttat hit på heltid, med sidledsregn å allt, och jag höll på att krocka två gånger på väg till jobbet.
Det blir en bra dag det här va?


Som helgkul å sås-sås.

För första gången på väldigt länge är det en såndär vanlig söndagssöndag, ni vet en sån när man ligger själv i soffan å är sliten efter helgens ljuvliga upptåg, inte särskilt social men tillräckligt trött å ynklig för att vilja bli lite omhändertagen.
Helgen blev en fest - på flera olika sätt - rakt igenom, med både gamla och nya bekantskaper när fina L och hennes fioler flyttade in för en stund.
Igår var det endagsfestival på Tyrolen, och underbara människor ramlade in i mitt liv där vi satt backstage som i mitten av en bortglömd, men högst levande, cirkus. The Ark sjöng sitt vackra och minst sagt energifyllda farväl till hembygden, övriga band levererade glädje utan gränser, ölen flödade och vi fortsatte festen till solen gick upp igen.
.
På min säng ligger nu högar med klänningar, att provas inför nästa helgs bröllop, och jag anar att det slutgiltiga beslutet kommer att ske bara några timmar innan vigseln börjar eftersom det känns som att det blir ett humörbeslut. Med andra ord lär jag som vanligt packa en extra stor väska med sådär alldeles för mycket kläder och skor i, att sedan svära lite över när jag halvspringer till spårvagnen. Jodå, jag kan situationen lite för väl för att tro att jag skulle kunna göra på något annat sätt.
Visst är det märkligt, hur man sällan ändrar mönster trots att man vet att det skulle förenkla livet? Som när man låter någon traska rakt in å ta lite plats i hjärtat för att sedan stanna där längre än förtjänat, bara för att man tänker att det skulle kunna bli så himla bra. Så tänker iallafall jag - uppenbarligen - trots att jag är fullkomligt medveten om att orden märklig och man i de allra flesta fall är som att säga salsasås, vilket ju bara är två ord för samma sak efter varandra. Sås-sås helt enkelt.

Som en väderprognos?

Växlande molnighet, chans till solglimtar, mestadels uppehåll men risk för en och annan lokal skur.
Ibland är det svårt att veta om man pratar om det väder som nu har bestämt sig för att ta över augusti, eller om livet i allmänhet. Oavsett vilket så föredrar jag de där solglimtarna. Önskar bara att de kunde vara lite mer ihållande.

"det sas på radion tidsvis uppehåll i Svealand
hon tänkte uppehåll är bra men inte nog
jag skulle hellre se en riktigt bra förklaring"

Och som han säger, gråa dagar skyndar aldrig på...
Lyckligtvis är det fredag med mestadels sol, om än en aning blåsigt, och uppehållet verkar stanna kvar. Det återstår att se om morgondagens dans blir i gummistövlar eller sandaler, men dansa i en park ska jag, som om det inte fanns någon morgondag.

.

Och ibland, kanske utan större anledning alls, kan någon lixom få en att tappa andan för ett ögonblick. Bara sådär.

Som icecream, baby.

När man gör en liknelse mellan nåt slags förhållande å att äta för mycket glass - en liknelse som är så bra att man fattar alltihop - då blir man sådär konstigt nöjd för att man äntligen lyckats sätta ord, men samtidigt så jäkla irriterad på att man inte kan äta precis hur mycket glass som helst utan konsekvenser. Och på att man - hur mycket man än äter, å hur dåligt man än mår av det - alltid är sugen på glass ganska snart igen.
För vem fan vill va utan glass i livet lixom?

Som en badkruka.

Just det, efter mer eller mindre en hel sommar på ön tog jag premiärdoppet i havet bara för en vecka sen. Och det räknas visst, även om jag inte doppade huvudet (vilket jag mycket väl kunde gjort om det inte varit för allt frisyrstök som följer. Ja, det går bra att kalla mig fåfäng, men att efter stranden gå till restaurang med nybadat fluff som mitt rekommenderas helt enkelt inte.)
Jag kan möjligen ha tappat andan några gånger då jag tog mig de hundratals - eller var det tusentals? långt var det iallafall - meterna ut i det långgrunda å iskalla vattnet. Som om det skulle hjälpa gick jag på tå. Med armarna rakt ut å magen så tätt intill ryggraden jag bara kunde. Vi kan anta att det inte var en av mina mest gracefulla stunder i livet. I vilket fall gjorde jag det, å efter ett tag var det inte så farligt ändå. Alltså, då när hela kroppen hade domnat lite.

Note to self:
Det där med bättre sent än aldrig - inte nödvändigtvis.

Som en höstomröstning.

Okej, kan den som tog beslut på att flytta oktober till augusti ge sig till känna omedelbart? Vad jag vet var det ingen folkomröstning på det. Och om det var, men jag missade, så anar jag rösträkningsfel. Var det inte så att vi bara för några år sen bestämde att augusti är mer sommarmånad än juni? Att vi flyttar fram våra semestrar allt mer?
Det rimmar just nu väldigt dåligt med höstkänslan utanför mitt fönster, och med det faktum att jag ska på bröllop på en båt i Göteborgs skärgård nästa helg. Väldigt dåligt. 
 

 

Som en nyttostart.

Det kan vara så att jag blir lite intensiv när jag har siktet inställt på nåt, typ som nu när jag har bestämt mig för att komma igång me träningen å bli lite sund igen. Det kan oxå vara så att jag gick lite bananas i affären tidigare ikväll, då jag illröd i ansiktet och med svetten fortfarande rinnande efter dejten med löpbandet, fyllde min korg med nyttigheter.
Men förutom att jag är sjukt sugen på chokladen som jag kastade i soppåsen, å att jag börjar bli hungrig igen efter räksallad till lunch å grönsallad med keso till middag så känns det bra. En dag avklarad.
Dåså, då är det bara alla andra dagar kvar då.

Som att återställa sig.

Nä, det är sannerligen inte lätt att få nån slags ordning (ordning i detta fallet betyder att bli sund/ mindre onyttig/ några kilo lättare) på livet såhär efter semestern när allt man vill är att hänga kvar vid den sista lilla strimman sommar som är kvar, vilket lätt leder till ett glas rosé på en uteservering när vädret tillåter.
Jag har lagt större delen av semesterkassan på restaurangmat och tillhörande dryck denna sommaren, både till mig själv å andra. För det är ju lixom ett jäkligt trevligt sätt att umgås. Att jogga några kilometer tillsammans är fan inte samma sak, hur intensivt man än skulle försöka.
Men nu måste jag alltså skärpa mig! På riktigt. Det är detox gällande det mesta, men kanske framförallt det där vinet som är så gott att sippa i solnedgången. Och så måste det bli skärpning me träningen. Nu är det jag som släpar arslet till gymmet. Precis NU.

Som semestertjockma.

När man inser att man faktiskt har blivit sådär semestertjock som man inte ville bli, å tar en chokladbit som tröst. Det är man skulle ätit en morot istället va?
Det är faktiskt sjukt irriterande hur jäkla enkelt det är att plocka på sig kilon, å hur jäkla svårt det är att bli av med dem. Tänk om kilon å män bytte plats i den ekvationen istället. Eller kanske inte män i plural då, det räcker med en man plus å en jäkla massa kilon minus. Då skulle jag vara fullkomligt nöjd.
Man vill ju inte byta riktigt allt mot en morot lixom.

Som en regnlista.

Om man nu ska bo i Rondellstaden (eller i sommarsverige alls, för den delen) kan det vara bra att kunna se de positiva sakerna med regn. Här är några av dem:

*Bilen ser lite mindre skitig ut efter ett rejält skyfall.
*Man kan gråta utan att det syns.
*Det doftar gott efteråt.
*Man får använda sina fina gummistövlar, som annars bara hade varit ett onödigt köp som tagit plats i garderoben (alt. bagaget)
*Man slipper få grillrök i ögonen, då grillning inte är ett alternativ.
*Risken för skogsbränder minskar.
*Gymmet känns något mer lockande.

Nu behöver vi ju inte låtsas om att jag hellre tvättar bilen, å har gummistövlarna liggande oanvända vart fan som helst, bara solen skiner. Eller att gråt inte anpassar sig efter väder å att solbrillor för den delen är ett ännu bättre sätt att dölja svullna ögon om man behöver det. Eller att jag sällan grillar ändå.
Nu låtsas vi istället att det finns en massa bra saker me regn.

Som olika referenspunkter.

Om man inte har åldersnoja, men gärna vill ha det, går det alldeles utmärkt att låna min dotter lite. Hon vet nämligen ganska exakt vad som ska sägas för att man ska känna sig som att livet är på väg att försvinna som sand mellan fingrarna.

Frukostsnack:
"Mamma, vad vill du göra när du blir gammal?"
När jag blir gammal (typ 80 i min värld) ska jag bara lalla runt i mitt hus vid havet å göra vad jag känner för, när jag känner för det, vilket troligen innebär att dricka minst ett glas vin om dagen å kanske också röka lite för mycket, eftersom man kan göra sånt när man är så gammal, utan att det då gör nån större skillnad.
"Hmm, då ska jag nog bara va gammal å göra mest ingenting."
"Nämen, alltså jag menar när du är typ 40"
WTF? Måste jag göra nåt annat när jag är 40? Å ska jag veta det redan nu?
"När jag är 40??"
För det första är det förresten en evighet tills jag är 40, för det andra är inte 40 att vara gammal!
"Jaa... det börjar ju närma sig.."
"Haha. Tack. Kul. Drick upp din mjölk nu."
...
Helvete. Jag är faktiskt närmre 40 än 20...
...
Vad vill jag göra då?
...
Tiden går så fort. Jag har tillexempel bott i min lägenhet i 2,5 år nu -näst längsta boendet sen jag flyttade hemifrån för 15 år sen - men det känns som bara några månader...
...
Herregud, i den här takten är jag 40 vilken dag som helst!
...
...

Note to self:
Påminn gärna dottern om hennes ålder och situation vid just de tillfällen i livet då hon inte vill bli påmind. Gör gärna det.

Som hårfullt.

Det händer förresten att jag saknar mitt långa lockiga hår alldeles förfärligt mycket. Särskilt när jag provar klänningar inför bröllop å vill vara sådär ljuv å somrig å möjligen lite mer tjejig. Det är då jag får nån slags bild i huvudet om att jag minsann tänker låta det växa ut igen, å att jag lagom till nästa sommar - då jag för övrigt oxå är mycket smalare, superbrun redan i april å immun mot skoskav - ska kunna fladdra med de solblekt blonda lockarna som värsta reklambruden.
Det där är min tanke ungefär lite då å då, fast jag vet att håret klipps minst lika mycket nästa gång det är dax, å att det defenitivt inte kommer att bli blont ever, å att jag hade samma frisyr nästan jämt även när jag faktiskt hade långt hår.
Men man vill alltid ha det man inte har, (eller det man inte hår, som göteborgskomikern i mig fnittrar förnöjt åt) eller hur?

Som en mail-egotripp.

Det vuxna, och helt ärligt enda rätta, beslutet att inte åka till ön för en sista partykväll utan istället vara hemma å jobbladda togs med viss tveksamhet. Men det togs, å jag hurrar lite för det faktum att jag fortfarande har nån slags självbevarelsedrift kvar i mig.
Dottern har åkt till sin pappa och jag börjar verkligen jobbladda, vilket känns helt ok då det görs genom att börja gå igenom alla hundratals mail som ramlat in under semesterveckorna, och hitta rader från lyssnare (bla i USA!) om hur fantastisk vår kanal är. Vår lilla, lokala kanal är verkligen poppis!
Jag blir omåttligt stolt över att vara en del av det som lovordas och det gör mig bara mer motiverad att fortsätta de planer som finns för att göra kanalen ännu bättre.
Så gasen i botten - we´re gonna kick ass!

Som ölsugen.

Plötsligt, mitt i mitt soffhalvsovande tillstånd blev jag av nån outgrundlig anledning sugen på en riktigt kall öl. När jag, som nästan aldrig dricker öl, säger så menar jag typ en Corona eller nåt annat i den ljusaste varianten som av finsmakare säkert knappt är värdig att benämnas öl, men nu är den klassad som det å det är vad jag är sugen på.
Eller så tar jag bara ett glas vatten å går å lägger mig.
Med tanke på Corona-bristen i mitt kylskåp kan man anta att den sistnämnda varianten är troligast.

Som ett liv bland andra.

Det är inte så att jag ogillar folkmassor, jag gillar bara inte när människor - å jag vågar inte ens fundera på vart alla dessa udda individer kommer ifrån - trängs ihop i en samling av foppatofflor, indianer å langosvagnar på ställen som normalt inte är så fyllt av folk. Typ Rondellstadens kullerstensgator.
Missförstå mig rätt, det är toppen att det händer nåt i stan, men jag orkar bara inte va mitt ibland det.
Faktum är att idag är en såndär dag som jag inte riktigt orkar vara nånstans, men ändå håller på att få krupp om ingenting händer. Ni vet, den där känslan av att nåt kryper i kroppen, att kläderna sitter för hårt, att kaffet inte kan bli klart tillräckligt snabbt å att det inte finns nån som håller de skakande händerna. Den känslan har jag idag.
Jag undrar såklart om det nånsin ska bli nåt mer av det där dejtandet som skulle nystartas efter sommaren, jag funderar på hur jag ska undvika att rånas på sjutton tusen av bilverkstaden (och hur länge till jag kan köra me bilen utan åtgärder), jag tänker på allt som ska göras på jobbet efter semestern, jag försöker pussla ihop helgerna framöver, klurar på kläder å presenter till kommande två bröllop och önskar mig åtminstone en natt med god sömn rakt igenom.
Det kallas tydligen livet.


Som att få lov.

Verkligheten blev ett litet slag i ansiktet när jag satte foten innanför dörren på kontoret. Jag har lyckats hålla mig därifrån (detta sägs me stolthet i rösten från en som sällan kan släppa jobbet) nästan hela semestern, så när jag idag kom dit var det me blandade känslor. Men det gick bra ändå.
Lite semesterhjärna var uppenbart då jag hade svårt att va fullkomligt närvarande i sändning, men i övrigt var det en fröjd å skrattfest från början till slut å jag önskade för en stund att livet alltid skulle rulla på som sångerna mellan pratorna. Eller, åtminstone nån gång.
Man kan säga att jag ibland undrar om det nånsin ska va så.
Det finns för mycket att skriva om det, å jag är för trött för att reda ut allt just nu, men Lasse sjunger allt jag menar: "Livet är en dans på rosor, men det är en dans med svåra steg."
Jag antar att det handlar om att hitta nån man kan dansa i takt med helt enkelt?

Som en liten tripp.

Egentligen gjorde jag inga nya planer. Jag lastade bara in dottern å de två yngsta syskonen i bilen, tillsammans me en massa strandväskor, å sen drog vi iväg. Föga oväntat hamnade vi på ön, under klarblå himmel å med livet runtom oss, å där blev vi kvar ett dygn längre än de timmar vi hade tänkt. För att vi kunde - å för att vi hade så jäkla roligt.
Vi var fyra stycken som åkte dit, å fem som åkte därifrån, å jag vet ärligt talat inte om jag ska åka dit igen innan sommarn är slut, för jag kommer kanske aldrig kunna lämna på ett bättre sätt.

Som sista spurten.

Dag två av sista semesterveckan å det kryper i hela min kropp av rastlöshet, längtan, småpanik å lättnad på samma gång. Det var bra för mig att komma ifrån den där ön nu, det var lixom dax att hitta distansen till det som kommit för nära å till det som ändå varit för långt ifrån. 

Sista veckan, å jag spenderar den me dottern. Jag vet att jag inte kommer vinna nåt mammapris i år heller, då min energi inte riktigt räcker till en massa roliga upptåg, å jag vet att jag borde varit bättre förberedd och organiserad, men jag orkar inte. Istället önskade jag mest hela förmiddagen att nån kunde komma å presentera en paketlösning för återstoden av veckan så jag skulle slippa tänka, men eftersom sånt bara händer i filmer där det är tjocka tanter med trollspö inblandade packade vi en väska med lite random kläder  - bara ett par skor så jag vet i fan vart jag tänkte att vi skulle åka egentligen - , cabbade ner å drog iväg.
Kände mig very Thelma å Louise i en liten stund, med vinden blåsande i håret å alla möjligheter framför oss.
Tre mil senare stannade vi hos pappa och det började dugga.
Man kan säga att sånt förtar en Alla-möjligheter-i-världen-känsla något.

Äh, jag tar tag i nya planer imorn då.
 

Som nygrillad.

Det blev grillning ikväll. Kött å majskolvar å massa goda tillbehör. Nån gång måste man ju lixom offra sig å va så Svensson man kan va när solen skiner och man bor bland villor där folk tävlar om vem som har finast grill å mest välskött gräsmatta (idiotgrannkärringen exkluderad). Jag har en enkel klotgrill, som jag dessutom monterade lite fel (innan du skrattar åt det utmanar jag dig att montera en klotgrill, utan hjälp eller beskrivning. Som jag tidigare berättat var det då min dotter fick lära sig hela mitt förråd av svordomar).
Dock saknar jag två andra viktiga ingredienser när man ska grilla: tålamod och tajming. Man behöver alltså inte va raketforskare för att räkna ut att glöden var perfekt ungefär samtidigt som jag svalde sista tuggan.
Grillning kan möjligen ha hoppat upp nåt steg på listan över anledningar att ha en man.

RSS 2.0