Att göra som havet - våga.

Att flyga är bara att förlora fotfästet en stund kan man säga. Det är snarare hur vi flyger som definierar värdet på det hela.
Det är inte svårt att kalla sig modig, att säga sig vara den som inte räds att prova det okända eller faktiskt leva här å nu istället för att oroa sig för morgondagen. Det är svårare att leva upp till. Man är så himla rädd att göra fel, att inte ha en plan, att ångra sig utan ångerrätt, vilket gör att man många gånger hellre låter bli. Hur modigt är det då?
Att leva i nuet är väl just att flyga. Landningen kanske inte alltid blir som vi har tänkt oss, men vem har sagt att det blir sämre?
Jag tror att vi måste bli bättre på att våga. Det är inte för inte som man säger att man måste våga för att vinna, och vet ni,  ibland stämmer det faktiskt.
Att tänka lite mindre på konsekvenserna - utan att för den delen vara helt dumdristig i sina beslut - kan innebära ett annat perspektiv på tillvaron. Att fråga sig "vad är det värsta som kan hända" och våga chansa om inte svaret är döden, det är modigt.
Så ta ditt lilla liv å flyg - de där vingarna kanske bär dig längre än dina drömmar.
 
"Even the biggest failure, even the worst most intractable mistake, beats the hell out of not trying."
 

RSS 2.0