Som sånt.

Jag vet, jag har verkligen blivit sämst på att uppdatera er om min värld. Jag skyller allt på våren, solen, kärleken, ni vet, allt det där som gör att man har så mycket att annat att lägga tid å tankar på.
Nu är det vår, men snart blir det tydligen vinter igen för en stund, å jag skulle haft en massa ledig tid i helgen till att städa både hem å huvud, men istället verkar det bli en helg me sjukt barn - hon skulle åka på gympaläger, ätit lite för mycket godis å kanske längtat hem en smula - som nu är feberynklig.  
Själv har jag plötsligt blivit orkeslösheten personifierad, å jag skyller på pollen (eller är det för tidigt att göra det?) å sympatitröttma me preggosystern.
Snart är det några timmars radiosändning, sen ska jag minsann krypa upp i soffan med dottern å ett glas rött å låta all den där tröttman ta ut sin rätt över mig.
Inget blir nånsin som man tänkt sig, men det har en förmåga att bli ganska bra till slut ändå.
 

Som vår. Punkt.

Trötta människor får ny energi och vänder ansiktet mot solen som om de plötsligt blivit väckta, flyttfåglar i v-formationer över hela himlen, sopmaskinen kör gata upp å gata ner genom hela Rondellstaden å jag, jag har säsongspremiär för klackar på jobbet.
I eftermiddag blir det radioglädje med bla Robert Wells som intervjuoffer å ikväll ska jag å mannen fira in våren på restaurang å sedan fortsätta helgen i samma ljuvliga anda.
Ja kära ni, vi kan väl sammanfatta det hela med att våren äntligen är här på allvar, å att mitt liv är pretty damn good att leva just nu.
 

Som en liten reflektion.

Världens finaste lilla dotter sover gott i rummet intill å jag tänker hur himla lyckligt lottad jag är. En så stor, härlig - om än lite stökig å stundtals svår att samla i ett rum - å alldeles fantastisk familj är inte alla som har.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig.
Ibland blir det bättre.


Som oönskad distans.

Man skulle ju kunna säga att en av fördelarna med distansförhållande är att man inte riktigt har tid eller möjlighet att tröttna på varandra, men helt ärligt är det en fördel jag gärna hade klarat mig utan. Alltså, jag saknar mannen bara han är i ett annat rum, eller ens sitter på andra sidan bordet, tillräckligt långt bort för att inte nå. Ibland saknar jag honom tillåme när han är precis nära, om jag vet att han snart måste åka.
Jag har me andra ord inga problem med vart han än befinner sig i världen, jag har bara problem med att jag inte alltid är där med honom.

Som att ha fullt upp me livet.

Det är lite dåligt me skrivinspirationen just nu. Jag vill hellre skapa i verkligheten än i text, vilket såklart är bra i sig, men inte så underhållande för er. Det kan vara så att jag helt enkelt är för lycklig för att att skriva, att orden kommer bäst till mig när jag är eländig å miserabel å saknig å behöver meningar att drömma mig bort i.
Jag har varit sådär eländig å miserabel, jag har saknat å byggt stora luftslott av drömmar å tomma ord som jag fått höra - berättelser som nån gång i tiden kommer att skrivas i min bok å på sätt åtminstone få en riktig mening i slutänden.
Jag hade köpt fina blommor, rakat benen extra noga, storstädat lägenheten som jag snart skulle flytta ifrån, gjort ungefär hundra klädbyten - fint, men inte ansträngt - och var redo. Jag väntade å väntade, men han dök inte upp. Jag kommer inte ens ihåg hur det hände, men jag fick iallafall veta att han inte skulle komma alls den helgen. Han kallade det kalla fötter, skyllde på rädslan för känslor, å jag gick på det. Mer än en gång.
Det är tre år sen nu, å såhär i efterhand begriper jag inte hur jag kunde låta mig luras som jag gjorde under så lång tid, men jag var sårbar och suktade efter vackra ord så mycket att jag aldrig märkte att de bara var just ord.
Nu får jag de där orden på riktigt, hundra gånger verkligare, större å bättre än vad jag nånsin vågat drömma om. Nu köper jag blommor som någon faktiskt får se, i en lägenhet som är vår.
 

Som det där arvet.

- Kan du ha nya jackan idag mamma?
- Det är lite kallt nu på morgonen, men ja..
- Jippie! Det är som att det är jag som har ny jacka!

Jag har närt en liten materialist vid min barm.

Som något man ger i arv.

Som mamma borde jag väl känna mig sådär nöjd över vad jag nu ska berätta, men som kvinna måste jag ändå vara lite stolt över hur jag har fört förmågan vidare till nästa generation.
Jag och dottern är i en butik - som hon för övrigt prompt skulle till, för att prova skjortan som skulle få köpas för egna pengar - å hon provar. Jag hittar en snygg vårjacka. Jag provar.
Hon: åh, va snygg den va mamma, ska du köpa?
Jag: ..mmm, visst var den? Men nä, jag har inte råd med det nu.
Hon: du passar i den!
Jag: tycker du? Den finns i grönt oxå!
Hon: prova den gröna.
Vi kommer efter flera byten fram å tillbaka fram till att den blå är snyggast.
Hon: ska du köpa den nu då?
Jag: ..vet inte.. Fast den är ju nedsatt i pris..
Hon: ..å den passar ju till mycket.
Jag: jag behöver ju en ny vårjacka, har ju bara min kappa..
Hon: ..å den är ju lite lång å så.
Jag: ..å denna svarta..
Hon: ..å den är ju lite.. ja.. sådär.
Jag: kan du hänga tillbaka den gröna?
Hon: köp den blå så länge då!

Vi går från affären. Påse med jacka i handen.
Lärdom: Ibland behöver inte argumenten vara så bra, det räcker att de är flera. Eller egentligen ett endaste, om målet är shopping.


Som bästa fredagsfeelingen!

Jag mår så bra just nu! Ni vet, sådär så det lixom bubblar ända från tårna å man nästan inte kan sluta le, å man känner att ett såntdär ordentligt vårskrik kommer när som helst eftersom man inte riktigt kan hålla det inne längre. Ni vet hur jag menar va?
Bra (trots tidig) start på dagen med frukostmöte å när jag kom tillbaka till kontoret nästan sprang jag uppför trapporna. Inte för att jag hade bråttom, eller för att jag inte kunde bärga mig tills jag fick landa rumpan på kontorsstolen, utan bara för att den där lyckan som rusar i kroppen behövde få kännas hela vägen.
Dagar, humör, händelser, livet - allt växlar å förändras upp å ner, men det gäller att ta vara på känslan av det allra bästa när det finns där.
Så, hur ni än ska spendera er helg önskar jag er den bästa på alla sätt!
Lev livet, så att inte livet lever med er. I sure will.


Som att möta våren utomlands. Fast.. ja.. alltså..

Imorgon åker jag Oslo, vilket innebär det sedvanliga torsdagspackandet. Jag hade en ljuvlig tanke om att kunna packa höga klackskor, nya gröna vårbyxor å skinnjackan, efter scannande av väderprognosen för några dagar sen, men sen ångrade sig våren å det föll snö över både Rondellstaden å Lusekoftland. Nu är det väl inte för inte som man oftare möter våren i Paris än i Norge, men ändå.
Med andra ord är allt precis som vanligt när jag packar å lyssnar på Lasses stämma där han sjunger om att lalla runt, utan minsta tanke på att jag inte vill varken lalla eller dansa i snö på KarlJohan. Väskan blir full på nolltid, trots att jag har massor packning kvar, å jag önskar att det varken fanns timmar eller mil mellan mig å mannen.

Som skaparlust.

Äntligen har jag fått lite ny lust att skapa å vara kreativ, att göra om å fixa till, att köpa nytt å måla om gammalt. Nya hyllor, vackra tavlor, spröda äppelgrenar i stora vaser, å små detaljer som förgyller helheten. I mitt huvud håller jag som bäst på att renovera hela lägenheten där alla de superbra (å möjligen de lite mindre bra) idéerna trängs å flänger runt. Jag skriver inköpslistor, idélistor, tar ögonmått - jag har begåvats med bra ögonmått, å mäter bara på riktigt när det väl är skarpt läge, om ens då - å berättar om de nya planerna för mannen som skrattar lite eftersom han vet att sista ändringen inte är gjord i huvudet förrän den faktiskt är genomförd i verkligheten.
Vissa saker tar lite tid, å jag är som bekant inte den som gillar att vänta, men allt kommer bli hur bra som helst. Nu är det på riktigt - hemmet, våren, livet.  

Som en dag att leva.

Jag har redan suttit på kontoret i snart en timme, medan staden vaknar till liv i den kalla soliga morgonen utanför. När man väl är på plats är det faktiskt himla skönt med en ostörd timme innan kollegor, mail och telefon börjar göra sig påminda å slita i uppmärksamheten.
Men tidiga mornar har såklart sitt pris, å jag funderar lite på hur jag ska hålla mig vaken ikväll - trots att jag är superpeppad å det vimlar av härligheter - då fina P å jag ska dra igång bäst-onsdagarna igen, me sushi å dubbelavsnitt av Greys.
Anyhow, nu har jag en fullsmetad dag att leva, så lika bra att sätta fart.

Som extemtröttma.

Ni vet den där känslan, när man har vaknat någorlunda utvilad på morgonen men ändå känner sig fullkomligt överkörd redan tidig kväll igen. Lite så lever jag nu. Alltså, jag mår bra å känner mig mestadels ganska pigg å glad, men när kvällen kommer är det som att orken är helt slut å jag blir hundra år på ungefär fem minuter. Mitt fullmatade jobb, min fullmatade fritid, dotter, distansförhållande, ja kanske tillåme den där våren som får mig att sprudla av glädje, tar på krafterna, så är det bara.
Nu sitter jag alltså i soffan, med nysövt barn i rummet intill, å känner mig mer än redo för John Blund. Jag, som tidigare hade svårt att sova före midnatt - dels för att sömnen inte riktigt ville infinna sig, å dels för att jag inte riktigt tillät den att göra det - behöver plötsligt de berömda åtta timmarna.
Vi fortsätter att låtsas som om ålder är en betydelselös siffra va?

Som vårtecken.

Fast jag egentligen inte alls är nån lågsko-tjej får väl dessa fyra par gladskor ändå stå för lite extra vårkänsla.
För oj va jag längtar efter att kunna gå i skor som inte har extra tjock sula å är sådär klumpiga (å nu oxå ganska slitna).


Som nedräkning.

"You know how when you were a little kid and you believed in fairy tales? That fantasy of what your life would be. White dress, Prince Charming who'd carry you away to a castle on a hill... You'd lie in bed at night and close your eyes and you had complete and utter faith. Santa Claus, the Tooth Fairy, Prince Charming. They were so close you could taste them. But eventually you grow up. One day you open your eyes and the fairy tale disappears. Most people turn to the things and people they can trust. But the thing is, it's hard to let go of that fairy tale entirely 'cause almost everyone still has that smallest bit of hope, of faith, that one day they'll open their eyes and it will all come true. At the end of the day, faith is a funny thing. It turns up when you don't really expect it. It's like one day you realize that the fairy tale might be slightly different than you dreamed. The castle, well, it may not be a castle. And it's not so important that it's happy ever after, just that it's happy right now. See, once in a while, once in a blue moon, people will surprise you. And once in a while, people may even take your breath away." (/Greys Anatomy)

Nu räknar vi ner hörrni! Säsongsstart med dubbelavsnitt om två dagar!


Som vårfeber.

Härligaste vårvädret har landat i Rondellstaden idag å om man lägger ihop värmen ute me mina febergrader så blir det riktigt varmt å skönt. Jag sprang till apoteket på lunchen, eftersom solsken trots allt inte sänker tempen så bra som ipren å jag har en såndär lång jobbdag som följs av födelsedagsfirande för lillebror.  
Nu säger jag inte att iprenen i sig kostade 450 spänn, men ni vet, apoteket ligger där det ligger å tröjan hängde där den hängde (ja alltså, inte synligt från utsidan utan snarare nere på andra våningen, men ändå) så jag kunde bara inte motstå att köpa den. Å tänk, nu känner jag mig lite piggare!
 

Som en sömnfundering.

Jag sover dåligt å drömmer mycket, som att tankarna inte får plats på dagarna utan måste inkräkta på mina nätter oxå - även om jag är tveksam till vilka tankar som fick mig att drömma att en paparazzifotograf jagade mig så intensivt att hans skräckinjagande ansikte å kameran i högsta hugg plötsligt letade sig in under fotändan på mitt täcke nångång igår natt - då allt blandas ihop i en konstig röra med ett sömnigt resultat.
I helgen som var sov jag dock bättre än på länge, utan att vakna en endaste gång, å det krävs ingen hjärnforskare för att räkna ut ungefär hur avslappnad jag var då. Jag, planeringens mästarinna, kontrollfreakens överman, lyckades slappna av, lämna de enstaka helgplanerna till mannen med ett "vi tar det som det kommer" å bara njuta av nuet. D e t  v a r  f a n t a s t i s k t !

Så, hur gör man för att kunna släppa alla de där tankarna när man drar täcket över sig? Hur gör man för att hinna leva i det där nuet som man planerar så förbrilt för att hinna med?
Hur starka sömntabletter kan man köpa receptfritt?

RSS 2.0